Savonlinnan Vuokratalot Oy

 

Savonlinnan Vuokrataloilla kaikki asunnot ovat perheasuntoja, eikä samaa asuntoa vuokrata esim. kaveruksille erillisillä vuokrasopimuksilla. Pariskunnille tehdään yhteinen vuokrasopimus, jolloin asukkaat yhdessä vastaavat vuokrasopimuksen velvoitteista, kuten vuokranmaksusta ja asunnon kunnossapidosta.

Asunnot ovat kalustamattomia asuntoja, joissa voi asua toistaiseksi.

Asuntoja on tarjolla ympäri Savonlinnaa, keskustassa ja laitakaupungilla sekä Kerimäellä ja Punkaharjulla.

Kohteet ovat kerros-, rivi- tai luhtitaloja ja asuntokannasta löytyy asuntoja yksiöistä neliöihin.

 

Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy

 

Opiskelija-asunnoilta löytyy perheasuntoja ja soluasuntoja. Kaikilla asunnoilla on oma keittiö ja kylpyhuone.

Perheasunnot ovat yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Perheasunnot vuokrataan siis vain yhdelle asukkaalle/perheelle kokonaisuudessaan.

Soluasunnot ovat kaksioita tai kolmioita, joiden huoneet vuokrataan erillisillä vuokrasopimuksilla. Pääsääntöisesti soluasunnot ovat ns. tyttö- tai poikasoluasuntoja. Jokaisella soluasukkaalla on oma lukittava huone. Huoneiston yhteiset tilat (eteinen, keittiö, WC, kylpyhuone) ovat soluasukkaiden yhteisessä käytössä ja tilojen siisteydestä on asukkailla yhteisvastuu. Soluhuoneessa voi asua vain yksi henkilö, niitä ei vuokrata useammalle. Kahden hengen soluasunnossa voi siis asua kaksi asukasta ja kolmen hengen soluasunnossa kolme asukasta, ei enempää.

Soluasunnot ovat SAO:n edullisimpia asuntoja ja ne ovat nopeiten saatavilla. Kämppistoiveen voi esittää asuntohakemuksella.

Osa kohteista on kesähotelleja (Kylpylaitoksentien kohteet sekä Puistokatu 15). Kesähotellikohteiden asunnoissa voi asua syksystä kevääseen ja kesäajaksi asunnot menevät hotellikäyttöön. Asukkaan ei tarvitse maksaa vuokraa kesän ajalta, mutta jos niin sovitaan, asumisoikeus säilyy samaan asuntopaikkaan kesähotellitoiminnan päätyttyä. Kesähotelliajasta ilmoitamme asukkaille keväisin tarkemmin. Kesähotellikohteissa asunnot ovat aina valmiiksi kalustettuja. Asunnossa on valmiina sänky, kirjoituspöytä ja -tuoli, keittiönpöytä tuoleineen, verhot ja valaisimet. Asunnoissa ei ole valmiina TV:tä, mikroa, kahvinkeitintä, astioita, petauksia, siivousvälineitä ym. irtotavaroita.

Asuminen opiskelija-asunnoilla on itsenäistä ja vaatii asukkaalta hyvää elämänhallintaa. Asuminen ei ole asuntolatyyppistä.

Väliaikaisen asunnon tarvitsijoille tarjoamme asuntoa aina ensisijaisesti opiskelijapuolen kohteista.