Erotilanteissa vuokrasopimusasiat voivat alkaa mietityttää. Älä epäröi olla yhteydessä Asuntopalveluun, jos tarvitset vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Jos erotilanteessa päädytään siihen, että toinen muuttaa pois ja toinen jää yhteiseen vuokra-asuntoon asumaan, tulee asukkaiden olla yhteydessä Asuntopaveluun. Poismuuttavan asukkaan tulee tehdä irtisanominen omalta osaltaan (HUOM! Sähköinen irtisanominen käy vain siinä tapauksessa jos molemmat osapuolet tekevät sähköisen irtisanomisen.). Normaali kalenterikuukauden irtisanomisaika pätee myös tällaisissa tapauksissa. Asumaan jäävän osapuolen tulee tehdä uusi vuokrasopimus huoneistoon pelkästään omiin nimiinsä.

Kalenterikuukauden irtisanomisajasta voidaan joustaa niissä tapauksissa, kun asumaan jäävä asukas lupautuu ottamaan vuokrasopimuksen omiin nimiinsä jo aiemmin, kuin mihin asti irtisanomisaika jatkuisi. Eli esimerkiksi jos helmikuun aikana toinen asukas irtisanoutuu vuokrasopimuksesta omalta osaltaan ja irtisanomisaika jatkuisi maaliskuun loppuun saakka, voi asumaan jäävä asukas ottaa vuokrasopimuksen omiin nimiinsä jo maaliskuun alusta. Tällöin yhteisvastuu vuokrasopimuksen velvoitteista jatkuukin vain helmikuun loppuun saakka.

Asuntoon ei tulla tekemään huoneistotarkastusta siinä tapauksessa, kun toinen osapuoli jatkaa asumista. Tarkastus voidaan kuitenkin tulla tekemään, jos sille on erityinen tarve.

 

Jos kummallakaan asukkaalla ei ole esim. taloudellisesti mahdollista jatkaa asumista nykyisessä vuokra-asunnossa, tulee molempien asukkaiden tehdä irtisanomisilmoitus Asuntopalveluun. Irtisanomisaika on aina kalenterikuukausi. Molemmat asukkaat ovat yhteisvastuussa kaikista vuokrasopimuksen velvoitteista (vuokranmaksu, huoneiston loppusiivous yms.) vuokrasuhteen päättymiseen saakka.