Vuokrasopimuksen irtisanominen

 

Vuokrasopimuksissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisaika lasketaan eteenpäin irtisanomiskuukauden viimeisestä päivästä. Sopimuksen päättymispäivä on myös ulosmuuttopäivä. Vuokrasopimuksen irtisanominen tapahtuu AINA todennettavasti. Jos siis haluat päättää vuokrasopimuksesi toukokuun loppuun (31.5.), tulee irtisanominen tehdä viimeistään 30.4.

Meillä ei ole käytössämme minimiasumisaikaa, joten vuokrasopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa, vaikka asumishistoriaa olisikin vain lyhyeltä ajalta.

Voit irtisanoa vuokrasopimuksen sähköisesti tämän linkin kautta.

Jos vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, täytyy molempien osapuolten tehdä sähköinen irtisanominen omilla verkkopankkitunnuksillaan.

 

Irtisanomislomakkeen voit tulostaa TÄSTÄ. Täytä lomake ja toimita se Asuntopalveluun.

 

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi myös tulemalla käymään Asuntopalvelussa.

 

Avainten palautus

 

Vuokrasopimuksen päättymispäivä on myös ulosmuuttopäivä. Kaikki asunnon avaimet on palautettava Asuntopalveluun (Kerimäen ja Punkaharjun kohteiden avaimet palautetaan alueen palvelupisteeseen). Avaimia ei saa lähettää postitse tai jättää asuntoon.

Kadonnut avain johtaa aina lukon uudelleensarjoittamiseen. Asukkaalta veloitetaan sarjoituksesta johtuvat kulut.

Lue avaimista lisää täältä.

 

Huoneiston muuttosiivous

 

Siivousohjeita ja muita huomioitavia asioita asunnon luovuttamisen yhteydessä:

Siivousohjeistus
Vahingonkorvaushinnasto

Siivoamaton huoneisto siivoutetaan asukkaan laskuun. Asuntoon ei myöskään saa jättää omia tavaroita, niiden poiskuljetuksesta johtuvat kulut laskutetaan asukkaalta.

Ethän jätä asuntoon astianpesukonetta tai pyykinpesukonetta, vaikka olisitkin itse todennut ne toimiviksi. Asuntoon jätetty pesukone viedään asunnosta pois asukkaan laskuun.

 

Vakuuden palautuminen

 

Vakuus palautuu kahden kuukauden kuluessa vuokrasopimuksesi päättymisestä, kun kaikki velvoitteet vuokranantajaa kohtaan on suoritettu: avaimet palautettu, vuokrat ja muut mahdolliset laskut maksettu, asunto luovutettu tyhjennettynä ja siivottuna. Isännöitsijä tarkastaa asunnon ennen vakuuden palauttamista.

Muistathan ilmoittaa tilinumerosi!

Jos vakuutena on ollut maksusitoumus, palautetaan sitoumus sen myöntäneelle taholle.

 

Muista tehdä muuttoilmoitus

 

Jotta postisi löytää perille uuteen kotiisi: www.posti.fi/muuttoilmoitus 

 

Muuta huomioitavaa

 

Muista siirtää kotivakuutuksesi uuteen asuntoosi.

Muista päättää sähkösopimuksesi, jos olet asunut sellaisessa kohteessa, jossa asukas vastaa sähkösopimuksen tekemisestä.