Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien.
Muuttoilmoituksen voit tehdä esim. täällä.

 

Kotivakuutus

Varmista, että kotivakuutus on voimassa myös uudessa osoitteessasi.

Kiinteistö on vakuutettu meidän puolestamme, mutta se ei korvaa asukkaan irtaimistolle tapahtuneita vahinkoja. Kiinteistön vakuutus ei myöskään korvaa asukkaan tai asukkaan lemmikin aiheuttamia vahinkoja, vaikka ne kohdistuisivat kiinteistöön.

 

Palovaroitin

Kuuluu vuokralaisen hankittavaksi ja hoidettavaksi. Muista tarkistaa sen toimivuus kerran kuukaudessa. Palovaroittimia on oltava vähintään yksi kutakin alkavaa 60 neliötä kohti. Suositeltu normaali käyttöikä palovaroittimille on noin 10 vuotta (ja varoitin on vaihdettava, jos testaaminen ei onnistu). Palovaroittimen puuttuminen voi estää vakuutuskorvauksen saamisen tulipalon sattuessa.

Poikkeuksena kohteet, joissa on automaattiset palohälytinjärjestelmät.

 

Sähkösopimus

Asukas tekee itse sähkösopimuksen vuokraamaansa huoneistoon.

Poikkeuksena kohteet, joissa on sähköt valmiina.

 

KELA

Asumisen tuet haet helposti verkossa.

Asumistuen on tultava suoraan vuokranantajalle. Asukas itse huolehtii omavastuuosuuden laskemisesta ja maksamisesta.

 

Huoneiston tarkastus sisäänmuuttaessa

Tarkasta asuntosi kunto sisäänmuuttaessa. Merkitse mahdolliset kosmeettiset virheet, korjattavat viat ja puutteet saamaasi huoneistotarkastuslomakkeeseen. Lomakkeen voit palauttaa Asuntopalveluun tai voit laittaa meille kuvan täytetystä lomakkeesta sähköpostiin. Lomake tulee palauttaa viikon kuluessa sisäänmuutosta. Lomake ei velvoita vuokranantajaa ryhtymään muihin kuin lakien velvoittamiin korjauksiin.  Jos asukas ei palauta lomaketta, korvausvastuu siirtyy nykyiselle asukkaalle.

 

Tiskikoneet ja pyykkikoneet

Jos huoneistossa on liitäntä tiskikoneelle tai pyykkikoneelle, voi asukas asentaa huoneistoon oman pesukoneen.

Tiskikoneen alle tulee aina hankkia vuotokaukalo.

Asennus tulee aina teettää ammattilaisella. Näin pidät huolen, että asennus on varmasti tehty oikein. Kotivakuutus ei välttämättä korvaa pesukoneen aiheuttamia vahinkoja, jos se on kytketty jonkun muun kuin ammattilaisen toimesta.

Kaikissa huoneistoissa ei ole pesukoneliitäntöjä ja liitäntää ei voi asukas itse asennuttaa tai hankkia. Vuokrasopimusehdoissamme on kohta, jossa kielletään asukkaan tekemät muutostyöt: ”Vuokralainen ei ole oikeutettu luvatta suorittamaan muutostöitä huoneistossa eikä kiinnittämään kilpiä tai mainoksia talon seiniin ilman vuokranantajan lupaa.”.

 

Nimi oveen

Sukunimesi tulee huoneiston oveen ja porraslistalle automaattisesti.

SAO:n kohteissa sukunimiä ei lisätä oviin tai porraslistoihin. Postinjakelua helpottaaksesi voit laittaa nimen oveesi tai postilaatikkoosi itse.

 

Autopaikat ja saunavuorot

Autopaikan tai saunavuoron varaat helposti soittamalla tai laittamalla sähköpostia Asuntopalveluun.

015 550 110 tai asuntopalvelu@savut.fi

 

Huoneiston siivous ja ylläpito

Asukas on velvollinen pitämään asuntonsa siistinä ja hyvässä kunnossa.

Jos huoneisto jätetään käyttämättä pitkäksi aikaa, vuokralaisen on ilmoitettava siitä vuokranantajalle ja varattava tälle mahdollisuus päästä huoneistoon. Vuokralainen, joka laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, vastaa laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta.

Poismuuttaessa asukas on velvollinen suorittamaan muuttosiivouksen vuokraamassaan asunnossa. Muuttosiivous on huomattavasti helpompi tehdä, kun pidät asuntosi perussiisteyttä yllä koko asumisajan.

 

Ongelmia?

Vuokranmaksuun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä vuokravalvontaan.

Asumiseen liittyvissä asioissa (naapurihäiriöt, talousneuvonta, henkilökohtaiset ongelmat) voit olla yhteydessä asumisneuvojiimme.

Huoltopyynnöistä voit olla yhteydessä Asuntopalveluun, niin välitämme tiedon eteenpäin oikeaan huoltoyhtiöön. Akuuteissa tilanteissa (esim. putkivuoto) ole heti yhteydessä suoraan huoltoyhtiöön.

Yhteystiedot löydät täältä.

 

Sosiaalinen media ja nettisivut

Tutustu huolellisesti nettisivuihimme ja ota somekanavamme seurantaan. Näin pysyt ajan tasalla vuokra-asumiseesi liittyvissä asioissa.

 

Sähköiset muuttajainfot: