Kellarpelto

Kellarpelto sijaitsee kaupungin länsipuolella noin kuuden kilometrin päässä keskustasta. Alueella asutaan mukavasti omassa rauhassa sopivalla etäisyydellä kaupungin hälinästä. Alueelta löytyy kaikki tarpeellinen, kuten posti, päiväkoti ja perhepäivähoito, koulu (luokat 1-6) ja kauppa. Paikallisliikenteellä pääsee kulkemaan kätevästi keskustaan tai itäpuolelle kaupunkia.

Kellarpellosta löytyy myös gluteeniton erikoisleipomo, josta saa tilattua gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita.

Kellarpellossa on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet:

  • Pitkäniemen kuntorata: 2,9 km pitkä valaistu pururata, joka muuntautuu talvisin hiihtoladuksi
  • Laavu ja makkaranpaistomahdollisuus Pöllänkodalla
  • Avara ja valaistu koirapuisto
  • Koulun ja päiväkodin vieressä olevassa monitoimihallissa pääsee pelaamaan esimerkiksi tennistä, salibandya, squashia ja sulkapalloa, myös ulkokentät
  • Monitoimihallin vieressä Kellarpellon kenttä
  • Uimaan pääsee usemmasta kohtaa
  • Veneille löytyy säilytyspaikkoja Kellarpellon venelaitureista
  • Everlahden uimarannan läheisyydestä löytyy myös ns. Everin puisto, jossa riittää tekemistä perheen pienimmille.

 

Pihlajaniemi

Pihlajaniemi sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kaupungin länsipuolella.

Asuinalueena Pihlajaniemi on kaunis ja rauhallinen. Pihlajaniemessä on hyvät retkeily- ja lenkkeilymahdollisuudet, kauniista järvimaisemasta puhumattakaan. Pihlajaniemessä on myös hyvät mahdollisuudet ratsastusharrastukseen. Pihlajaniemestä löytyy valaistu 1,8 km pitkä kuntorata.

Päiväkoti, koulu, kauppa ja ABC sijaitsevat lähellä. Pihlajaniemen K-marketin yhteydessä on myös Postin palvelut.

 

Hernemäki

Hernemäki on rauhallinen ja vehreä asuinalue kaupungin länsipuolella, noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Alueelta löytyy mm. huoltoasema, kauppa ja leipomo. Hernemäessä on myös Savonlinnan pääterveysasema ja keskussairaala.

Alueella on hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet. Talvisalon pururata (2,0 km pitkä valaistu kuntorata) ja jäähalli sijaitsevat kävelymatkan päässä.

 

Heikinpohja

Heikinpohjassa asut omassa rauhassa lähellä luontoa, vaikka keskustaan ei pitkä matka olekaan. Heikinpohja on yksi kaupungin suosituimmista asuinalueista, kauneutensa ja rauhallisuutensa vuoksi. Keskustan läheisyys tuo vielä omalta osaltaan lisää asuinmukavuutta. Heikinpohja sijaitsee kaupungin länsipuolella ja keskustaan on alle 2 kilometriä.

Heikinpohjassa sijaitsevat uimaranta, Heikinpohjan kenttä (soveltuu mm. pesäpallon pelaamiseen) sekä Savonlinnan Liikuntahalli eli ”OKL-halli”.

 

Keskusta

Keskustassa asumisen helppoutta on kävelymatkan päässä olevat palvelut, oma auto ei ole välttämätön. Kaupungin keskustaa ympäröi kaunis Saimaa. Kauniin järvimaiseman lisäksi keskustasta löytyy myös hyvää lenkkeilymaastoa, mm. Talvisalon valaistu 2,0 km mittainen kuntorata.

Varsinkin kesäisin kaupungin keskusta herää kunnolla henkiin, kun kesän tapahtumat tuovat omanlaistaan henkeä kaupungin kaduille.

 

Kyrönniemi

Kyrönniemessä asut omassa rauhassa lähellä luontoa, vaikka keskustaan ei pitkä matka olekaan.

Kyrönniemi sijaitsee kaupungin itäpuolella, Olavinlinnan naapurissa. Kyrönniemestä löytyy myös urheilukenttä, uimaranta ja venesatama.

 

Mertala

Mertala sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta, rauhallisella paikalla lähellä palveluita,  kaupungin itäpuolella. Läheltä löytyy kaikki tarpeellinen. Alueella on oma päiväkoti ja koulu.

Alueella on hyvät harrastusmahdollisuudet; löytyy valaistu kuntorata ja monitoimihalli Kulmasport, jossa voit käydä kuntosalilla tai pelailemassa palloilupelejä.

 

Miekkoniemi

Miekkoniemellä pääset nauttimaan Saimaan läheisyydestä ja kauniista maisemista. Miekkoniemi sijaitsee noin neljän kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kaupungin itäpuolella. Palvelut ovat kuitenkin lähellä ja alueelta löytyy kaikki tarpeellinen: Lidl, postipalvelut Shellillä, koulu, opetusravintola Paviljonki, ammatillinen oppilaitos Samiedu kävelymatkan päässä ja Nojanmaan päiväkotikin on lähellä. Lisäksi alueelta löytyy eläinlääkäri.

Alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet; löytyy puistometsää sekä lenkkeilymaastoja. Lähellä on aidattu leikkikenttä ja talvisin pääsee pulkkamäkeen. Nojanmaan pururata on lähellä ja talvisin hiihtämään pääsee valaistuille laduille. Alueella on myös uimaranta.

Eikä unohdeta Majallaniemen maisemia, jonne pääsee kävellen katsomaan ohi meneviä laivoja, uimaan, piknikille auringonlaskua katsomaa tai vaikkapa koiria lenkittämään.

Paikallisliikenne kuljettaa tarvittaessa keskustaan tai länsipuolelle kaupunkia, mutta matka keskustaan menee myös kävellen tai pyörälläkin.

 

Nojanmaa

Nojanmaa sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kaupungin itäpuolella. Läheltä löytyy kaikki tarpeellinen. Alueella on oma päiväkoti ja koulu ja läheltä löytyy mm. Prisma, Tokmanni, K-Rauta ja Carlson. Lisäksi alueelta löytyy eläinlääkäri.

Nojanmaasta löytyy valaistu kuntorata (2,8 km) ja monitoimihalli Kulmasport, jossa voit käydä kuntosalilla tai pelailemassa palloilupelejä. Kevättalvisin aurinkolatu Nojanmaa-Rauhanlinna-Putkinotko välillä.

 

Haka-alue

Haka-alue sijaitsee noin 4,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kaupungin itäpuolella. Alue on saanut nimensä sen rakentaneelta rakennusliike Hakalta. Haka-alueen läpi kulkee Kangasvuokontie, jonka varrella Haka-alueen asuinrakennukset sijaitsevat.

Haka-alueella saat hieman etäisyyttä kaupungin hälinään, mutta asut kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella. Haka-alueelta kuljet keskustaan näppärästi bussilla ja kävellen pääset käymään lähimmissä kaupoissa. Läheltä löytyy päiväkoti (Touhula Mertala) ja Mertalan yhtenäiskoulu. Ammatilliseen oppilaitokseen (Samiedu) ei myöskään ole pitkä matka.

 

Nätki

Nätki sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Alueelta löytyy kaikki tarpeellinen. Alueella on oma päiväkoti (Touhula Nätki), koulu, kauppa ja pitseria.

Nätkillä on hyvät ulkoilumahdollisuudet, mm. Karkulahden uimaranta, Karhuvuoren luontopolku ja Nyrkkimäen kuntorata (3,0 km). Nyrkkimäen kuntoradalla maasto on vaihtelevaa ja kuntorata on valaistu. Kuntoradalla on talvisin hiihtolatu, joka soveltuu hyvin kaikentasoisille hiihtäjille.

 

Kerimäki

Kerimäellä asutaan mukavasti palveluiden äärellä, vaikka matkaa Savonlinnan keskustaan onkin noin 25 kilometriä. Kerimäki oli aiemmin oma itsenäinen kunta, mutta on nykyään osa Savonlinnaa. Asuinalueena Kerimäki on huomattavasti laajempi kuin muut kaupunginosat historiastaan johtuen.

Kerimäellä pääsee nauttimaan Puruveden läheisyydestä ja hyvistä ulkoilumahdollisuuksista (mm. liikuntahalli ja liikuntapuisto). Liikuntapuistossa on laaja valikoima erilaista tekemistä: lasten leikkikenttä,  motoriikka- ja tasapainorata senioreille, parkouralue, ulkokuntoilualue, beachvolleykentät ja beach-futiskentät. Liikuntapuistolta on noin puolen kilometrin matka Kirkkorannan uimarannalle ja venesatamaan. Uimaranta on hiekkapohjainen ja Kirkkorannassa on myös venesatama sekä matonpesupaikka.

Kerimäellä on useita eri hiihtolatuja, joista useimmat yhdistyvät keskenään yhdysladuilla. Hiihtäjille on tarjolla monenmittaista latua aina kilometristä 10,5 kilometriin. Kirkkorannasta lähtee myös 10 kilometrin mittainen jäälatu, jolloin pääsee hiihtämään Puruveden päälle.

Kerimäellä on oma peruskoulu ja terveysasema.

Kerimäellä sijaitsee myös maailman suurin puukirkko. Puukirkon läheisyydessä on lounaskahvila.

Pari kilometriä Kerimäen keskustasta sijaitsee Hotelli Varpu, jolla on oma ravintola ja välinevuokraamo.

Osa Kerimäen asuinkohteistamme sijaitsevat Kerimäellä Louhen kylällä. Louhelle on Savonlinnasta matkaa n. 20 kilometriä ja Kerimäeltä 15-20 kilometriä reittivalinnasta riippuen.

 

Punkaharju

Punkaharjulla asutaan mukavasti palveluiden äärellä, vaikka matkaa Savonlinnan keskustaan onkin noin 35 kilometriä. Punkaharju oli aiemmin oma itsenäinen kunta, mutta on nykyään osa Savonlinnaa. Asuinalueena Punkaharju on huomattavasti laajempi kuin muut kaupunginosat historiastaan johtuen.

Punkaharju on tunnettu mahtavista maisemistaan ja nimensä se on saanut Salpausselästä luoteeseen erkanevista harjuistaan. Maisemat ovat epäilemättä kauniit.

Punkaharjulla pääsee hiihtämään luonnonsuojeluharjumaisemiin ja pysähtymään halutessaan pysähdyspaikoille, joita on useita hiihtoladun varrella. Koko reitti on yhteensä 31 kilometrin mittainen.