Vuokranmaksu

Vuokranmaksu on suoritettava vuokranantajan pankkitilille. Vuokranmaksun eräpäivä on aina kunkin kuukauden 5. päivä. Vuokranmaksamisen yhteydessä on käytettävä sopimuskohtaista vakioviitenumeroa.

Jos vuokrasi ei ole maksettu eräpäivään mennessä, saat maksuhuomautuksen ja lähetämme puolivuosittain korkolaskun myöhästyneistä vuokrista.

Voit tehdä vuokrasta myös E-laskusopimuksen, jolloin vuokralaskut tulevat jatkossa suoraan verkkopankkiisi sähköisessä muodossa.

 

Asumistuki

Mahdollisen asumistuen on tultava suoraan vuokranantajan tilille. Asukkaan tulee itse huolehtia omavastuuosuuden laskemisesta ja maksamisesta.

 

Suoramaksu

Suoramaksusta voitte ottaa yhteyttä pankkiinne ja sopia asian sitä kautta. Suoramaksussa eräpäivää ei voi muuttaa, vaan vuokrat veloitetaan tililtä joka kuukauden 5. päivä. Tilillä täytyy olla katetta koko vuokraan, että veloitus voi tapahtua.

Jos käytössäsi on suoramaksu ja saat asumistukea, ilmoita asumistukesi määrä vuokravalvontaan.

 

Vuokrarästit

Vuokranmaksuvaikeuksien ilmetessä ota välittömästi yhteyttä vuokravalvontaan neuvotellaksesi asiasta sekä mahdollisesta maksusuunnitelman tekemisestä.

Jos maksuhuomautuksista huolimatta et ole neuvotellut vuokranmaksusta tai maksanut vuokraasi, lähetämme saatavasi perintään ja ulosottoon. Ulosottopäätöksen jälkeen häädön lisäksi tulee merkintä luottotietorekisteriin maksuhäiriöstä, joka on esteenä mm. myöhemmälle lainansaannille, osamaksusopimuksille sekä vaikeuttaa tulevan vuokra-asunnon saantia.

 

Asumisneuvojat

Asukkaat voivat ottaa yhteyttä asumisneuvojiin kaikissa asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa, kuten häiriötilanteissa sekä vuokrarästitilanteissa. Ongelmatilanteissa ajoissa liikkeelle lähteminen säästää lisäharmeilta sekä -kustannuksilta.

 

Yhteystiedot löydät täältä.