Milloin saan asuntotarjouksen?

Asuntohakemuksia käsitellään päivittäin. Asuntotarjouksen voit saada nopeimmillaan jo samana päivänä, kun olet jättänyt asuntohakemuksen.

Jos asunnontarpeesi on vasta useamman kuukauden päästä asuntohakemuksen jättämisestä, voit saada asuntotarjouksen vasta lähempänä tarveaikaa. Vuokrasopimuksissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten emme esim. tammikuussa vielä tiedä mitä meillä on kesäkuussa vapaana.

Opiskelijapuolella pystytään tekemään asuntotarjouksia syksylle jo kevään aikana, jos asunnonhakija on hakenut asuntoa kesähotellikohteesta.

Jos täysin hakuehtoja vastaavaa asuntoa ei ole vapaana, tarjoamme jotain muuta kohdetta, jos niitä on vapaana.

Asuntotarjoukset lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Ilmoita asuntohakemuksellasi sellainen sähköposti, jota luet säännöllisesti. Tarkkaile myös roskapostikansiotasi, koska jotkut sähköpostit siirtävät lähettämämme viestit suoraan roskapostiin.

Jos hakemuksella ei ole ilmoitettu sähköpostiosoitetta, lähetämme tarjouksen postitse tai soitamme hakijalle.

 

Miten hyväksyn saamani asuntotarjouksen?

Opiskelija-asunnoilla emme peri vakuutta ollenkaan. Poikkeuksena asunnonhakijat, joilla on luottotietomerkintöjä. Tällöin vakuus voi olla 1−3 kuukauden vuokraa vastaava summa. Asuntotarjouksen voi hyväksyä soittamalla, laittamalla sähköpostia tai käymällä Asuntopalvelussa.

Savonlinnan Vuokratalot Oy perii vakuuden. Vakuuden maksutiedot löytyvät aina asuntotarjouksesta. Maksamalla vakuuden eräpäivään mennessä varmistat, että tarjottu asunto on sinun.

Ole yhteydessä viimeistään asuntotarjouksen eräpäivänä, ettei tarjous ehdi vanhentua. Jos tarjous ehtii vanhentua ja vastauksesi asuntotarjoukseen on myöhässä, olemme saattaneet tarjota asuntoa jo seuraavalle hakijalle.

 

Mitä tapahtuu, jos hylkään saamani asuntotarjouksen?

Jos hylkäät saamasi asuntotarjouksen, kysymme haluatko vielä jäädä jonottamaan asuntoa. Huomaathan, että et automaattisesti jää asuntojonolle, jos hylkäät saamasi asuntotarjouksen tai jätät siihen reagoimatta tarjouksen voimassaoloaikana.

Ilmoita meille jos olet saanut asunnon muualta, niin poistamme sinulle tehdyn asuntotarjouksen ja otamme asuntohakemuksesi pois jonolta.

Jos tarjottu asunto ei jostain syystä ollut mieleinen ja tarjous on sen vuoksi hylätty, pidämme asuntohakemuksesi jonolla ja teemme uuden asuntotarjouksen sitten, kun sopivia asuntoja on tarjolla. Joskus asuntoa voi joutua jonottamaan pidempään, jos toivotussa kohteessa ei ole sopivia asuntoja vapaana.

Uutta asuntohakemusta ei tarvitse toimittaa, jos hylkää saamansa asuntotarjouksen.

Jos asuntotarjoukseen ei tule minkäänlaista vastausta tarjouksen voimassaoloaikana, järjestelmä poistaa tarjouksen automaattisesti ja näin ollen hakija putoaa myös pois asuntojonolta.

Olethan siis aina yhteydessä meihin, kun olet saanut asuntotarjouksen.

 

Miten maksan vakuuden?

Opiskelija-asunnoilla emme peri vakuutta ollenkaan. Poikkeuksena asunnonhakijat, joilla on luottotietomerkintöjä. Tällöin vakuus voi olla 1−3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Savonlinnan Vuokratalot Oy perii vakuuden, joka on 170 € tai 260 € riippuen asunnon koosta. Poikkeuksena asunnonhakijat, joilla on luottotietomerkintöjä. Tällöin vakuus voi olla 1−3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Vakuuden voi maksaa pankissa, verkkopankissa tai pankkikortilla toimistollamme. Turvallisuussyistä emme voi ottaa käteistä vastaan. Rahavakuuden lisäksi hyväksymme KELA:n maksusitoumuksen.

Niissä kohteissa, joissa vakuus peritään, on vakuus oltava suoritettuna ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Maksettu vakuus ei kasva korkoa.

Ethän maksa vuokraa vakuuden maksutiedoilla.

Vakuus palautuu asiakkaalle vuokrasuhteen päätyttyä, kahden kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä. Vakuus palautuu täysimääräisenä, jos vuokralaisella ei ole vuokrasopimukseen liittyviä maksuja suorittamatta, asunto on luovutettu vuokranantajalle normaalissa kunnossa ja kaikki avaimet on palautettu ajallaan. Vakuutta ei voi käyttää viimeisen kuukauden vuokran maksuun. Vuokranantaja voi käyttää vakuusmaksua saatavien kuittaamiseen vuokralaista enempää kuulematta.

Huomaathan, että vakuuden palauttamista varten tarvitsemme ajantasaisen tilinumerosi IBAN-muodossa. Vakuutta ei voida palauttaa, mikäli et ole toimittanut tilinumeroasi tai jos tiedot ovat puutteelliset. Emme näe saapuneista vuokranmaksuista maksajan tilinumeroa.

Maksusitoumus palautetaan sen myöntäneelle taholle.