Milloin saan asuntotarjouksen?

Asuntohakemuksia käsitellään päivittäin. Asuntotarjouksen voit saada nopeimmillaan jo samana päivänä, kun olet jättänyt asuntohakemuksen.

Jos asunnontarpeesi on vasta useamman kuukauden päästä asuntohakemuksen jättämisestä, voit saada asuntotarjouksen vasta lähempänä tarveaikaa. Vuokrasopimuksissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten emme esim. tammikuussa vielä tiedä mitä meillä on kesäkuussa vapaana.

Opiskelijapuolella pystytään tekemään asuntotarjouksia syksylle jo kevään aikana, jos asunnonhakija on hakenut asuntoa kesähotellikohteesta.

Jos täysin hakuehtoja vastaavaa asuntoa ei ole vapaana, tarjoamme jotain muuta vastaavaa kohdetta.

Asuntotarjoukset lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Tarkkaile myös roskapostikansiotasi, koska jotkut sähköpostit siirtävät lähettämämme viestit suoraan roskapostiin. Jos hakemuksella ei ole ilmoitettu sähköpostiosoitetta, lähetämme tarjouksen postitse tai soitamme hakijalle.

 

Miten hyväksyn saamani asuntotarjouksen?

Opiskelija-asunnoilla emme peri vakuutta ollenkaan. Asuntotarjouksen voi hyväksyä soittamalla tai laittamalla sähköpostia.

Savonlinnan Vuokratalot Oy ja Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry perii vakuuden. Vakuuden maksutiedot löytyvät aina asuntotarjouksesta. Maksamalla vakuuden eräpäivään mennessä varmistat, että tarjottu asunto on sinun.

Ole yhteydessä viimeistään asuntotarjouksen eräpäivänä, ettei tarjous ehdi vanhentua. Jos tarjous ehtii vanhentua, olemme saattaneet tarjota asuntoa jo seuraavalle hakijalle.

 

Mitä tapahtuu, jos hylkään saamani asuntotarjouksen?

Jos hylkäät saamasi asuntotarjouksen, kysymme haluatko vielä jäädä jonottamaan asuntoa. Huomaathan, että et automaattisesti jää asuntojonolle, jos hylkäät saamasi asuntotarjouksen tai jätät siihen reagoimatta tarjouksen voimassaoloaikana.

Jos olet jo saanut asunnon muualta, poistamme sinulle tehdyn asuntotarjouksen ja otamme asuntohakemuksesi pois jonolta.

Jos tarjottu asunto ei jostain syystä ollut mieleinen ja tarjous on sen vuoksi hylätty, pidämme asuntohakemuksesi jonolla ja teemme uuden asuntotarjouksen. Joskus asuntoa voi joutua jonottamaan pidempään, jos toivotussa kohteessa ei ole sopivia asuntoja vapaana.

Uutta asuntohakemusta ei tarvitse toimittaa, jos hylkää saamansa asuntotarjouksen.

Jos asuntotarjoukseen ei tule minkäänlaista vastausta tarjouksen voimassaoloaikana, järjestelmä poistaa tarjouksen automaattisesti ja näin ollen hakija putoaa myös pois asuntojonolta.

Olethan siis aina yhteydessä meihin, kun olet saanut asuntotarjouksen.

 

Miten maksan vakuuden?

Opiskelija-asunnoilla emme peri vakuutta ollenkaan.

Savonlinnan Vuokratalot Oy ja Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry perii vakuuden, jonka voi maksaa pankissa, verkkopankissa tai pankkikortilla toimistollamme. Turvallisuussyistä emme voi ottaa käteistä vastaan.

Savonlinnan Vuokratalot Oy:n kohteissa vakuus on 170 € tai 260 € riippuen asunnon koosta. Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry:n kohteissa vakuus on aina 90 € riippumatta asunnon koosta.

Niissä kohteissa, joissa vakuus peritään, on vakuus oltava suoritettuna ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.