Savonlinnan Vuokratalot Oy

Kantakaupungin alueella nettiyhteydet toimittaa Elisa Oyj. Kerimäen ja Punkaharjun osalta useimmissa kohteissa nettiyhteydet tulee vuoden 2021 lopulla BLC Oy:n toimesta. Kaikki yhteydet toimivat kaapelimodeemilla ja asukkaalla täytyy olla omat päätelaitteet nettiyhteyden vastaanottamiseen.

Lue lisää nettiyhteydestä täältä. ELISA Oyj:n toimittamien yhteyksien osalta.

Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

 

 

Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy

Kaikissa asunnoissa on nettiyhteys valmiina ja sen käyttö sisältyy vuokraan. Perusnopeus on 30/30Mt, jos tämä nopeus ei asukkaalle riitä niin asiasta voi olla yhteydessä yhteyden toimittajaan, eli Blue Lake Communications Oy. Yhteyksistä ja lisänopeuksista löytyy lisää tietoa oheisesta linkistä.

Talosta riippuen käytössä on Ethernet- tai kaapelimodeemiyhteys.

Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

Kaapelimodeemi (Talvisalonkatu 27, Kaikuvuorenkatu 10, Pihlajavedenkuja 3, Kyrönniemenkuja 7 ja 9)

Näissä kohteissa verkko on rakennettu kaapeliverkkoa pitkin, kamo-tekniikkaa hyödyntäen. Laitteet ovat suhteellisen arvokkaita ja ne pitää jättää paikalleen, kun muuttaa pois. Jos laite katoaa tai joutuu ilkivallan kouriin, on asukas velvollinen laitteen korvaamaan SAO:lle. IP-osoite haetaan automaattisesti, ei kiinteää IP-osoitetta.

Ethernet (Kylpylaitoksentie 3 ja 5, Pihlajavedenkuja 6, Pihlajavedenpolku 5 ja Puistokatu 15)

Näissä kohteissa on taloon rakennettu Ethernet-verkko, jota hyödynnetään yhteyksien toimittamiseen. Asukkaalla pitää olla oma Ethernet-kaapeli mutta muuten yhteys on aina toiminnassa.

SAO:n verkossa ei ole käyttäjätunnuksia tai salasanoja käytössä.

Helpdesk auttaa verkkoon liittyvissä asioissa puhelinpalveluna toimistomme aukioloaikoina. Tietokoneen vikojen korjauksissa pyydämme kääntymään korjausliikkeiden puoleen. Jos huomaatte verkkoon liittyviä ongelmia, kääntykää aina meidän puoleemme. Näin voimme keskitetysti hoitaa vikailmoitukset eteenpäin palveluntarjoajalle.

Koska aina ei voi tietää onko vika verkossa vai koneessa, tarkistamme verkontoiminnan ja tarvittaessa käymme testaamassa verkon toiminnan myös asunnossa. Tästä syystä ilmoittakaa vikailmoitusta tehdessänne, saako asuntoonne mennä testaamaan verkon toiminnan. Koneen asentamisesta ja siihen liittyvissä asioissa perimme käyntimaksun. Yhteyden tarkastus kuuluu verkon ylläpitoon eikä ole maksullista asukkaalle.

  • Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
  • Uutispalvelin: news.finnet.fi

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

  • Palvelin: smtp.suursaimaa.com
  • Protokolla: SMTP (portti 25)
  • SSL-suojaus: ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi

 

 

Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry

Vain Myllymäenkatu 15 talon asunnoissa on nettiyhteys valmiina.

Muissa kohteissa tulee nettiyhteydet vuokran mukana vuoden 2021 lopussa, näissä kohteissa tullaan käyttämään kaapelimodeemitekniikkaa ja asukkaalla kuuluu olla omat päätelaitteet.

Myllymäenkatu 15 asunnoissa nettiyhteys toimii nopeudella 30/30M. Yhteyden muodostamisessa hyödynnetään talossa olevaa Ethernet-verkkoa, joten päätelaitetta ei tarvita. Asukkaalla kuuluu olla oma Ethernet kaapeli yhteyden muodostamista varten. Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

Palvelin: smtp.suursaimaa.com
Protokolla: SMTP (portti 25)
SSL-suojaus: ei
Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

Muita BLC:n laajakaistojen hyödyllisiä tietoja:

Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
Uutispalvelin: news.finnet.fi

Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi