Savonlinnan Vuokratalot Oy

Elisa

Kantakaupungin alueella (Kellarpelto, Pihlajaniemi, Hernemäki, Heikinpohja, keskusta, Kyrönniemi, Mertala, Miekkoniemi, Haka-alue, Nätki, Nojanmaa) nettiyhteydet toimittaa Elisa Oyj. Elisa toimittaa nopean laajakaistan sekä kaapeli-TV-palvelut. Vuokraan sisältyvään peruspalveluun kuuluu 10 Mbit/s laajakaista sekä Elisan huippuluokan kaapeli-TV peruskanavineen. Lisäksi asukkaat voivat tilata maksullisia kanavapaketteja sekä normaalia edullisemmin suurempia nopeuksia.

Savonlinnan Vuokratalot Oy:n kohteisiin on saatavilla Elisan kaapelimodeemilla toteutettu Saunalahti Kotikuitu -laajakaistayhteys. Saunalahti Kotikuitu -liittymä tarjoaa Elisan nopean ja luotettavan internetyhteyden. Laajakaistan perusnopeus on 50Mt ja palveluun sisältyy viisi julkista IP-osoitetta. Savonlinnan Vuokratalojen osalta sisäverkkona hyödynnetään kiinteistöjen antenniverkkoa ja yhteydet tarjotaan kaapelimodeemi-tekniikalla.

Kaapelimodeemi-liittymän (KAMO) päätelaitteena toimii modeemi, joka kytketään suoraan antennipistorasiaan. Tarvittaessa kaapelimodeemi voidaan kytkeä samaan pistorasiaan television kanssa pistokejakajalla (T-liitin). Kaapelimodeemin suositellaan tukevan EuroDOCSIS 3.0 -standardia.
Saunalahti Kotikuitu -laajakaistaliittymän käyttöönotto edellyttää asukkailta liittymän tilausta ennen kytkentää.

Asukkaiden kannattaa aina soittaa Elisan asiakaspalveluun vioista (esim. jos TV ei näy):
Puh. 010 190 240

Lue lisää nettiyhteydestä täältä ELISA Oyj:n toimittamien yhteyksien osalta.

 

BLC Telecom

Muutamassa kantakaupungin kohteessa (Everlahdentie 56, Kirkkolahdenkatu 3, Laitaatsillantie 2, Lemminkäisenkatu 54, Myllymäenkatu 15) nettiyhteydet toimittaa BLC Telecom, lue lisää täältä.

Kerimäen ja Punkaharjun osalta useimmissa kohteissa nettiyhteydet toimittaa BLC Telecom, lue lisää täältä.

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

Palvelin: smtp.suursaimaa.com
Protokolla: SMTP (portti 25)
SSL-suojaus: ei
Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

Muita BLC:n laajakaistojen hyödyllisiä tietoja:

Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
Uutispalvelin: news.finnet.fi

BLC Telecom Asiakaspalvelu ma-pe klo 9-16
p. 015 577 5310, asiakaspalvelu@blc.fi

SAVUT ja SAO Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi

 

Kaikki yhteydet toimivat kaapelimodeemilla ja asukkaalla täytyy olla omat päätelaitteet nettiyhteyden vastaanottamiseen.

Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

 

 

Savonlinnan Opiskelija-asunnot

Kaikissa asunnoissa on nettiyhteys valmiina ja sen käyttö sisältyy vuokraan. Perusnopeus on 30/30Mt, jos tämä nopeus ei asukkaalle riitä niin asiasta voi olla yhteydessä yhteyden toimittajaan, eli Blue Lake Communications Oy. Yhteyksistä ja lisänopeuksista löytyy lisää tietoa oheisesta linkistä.

Talosta riippuen käytössä on Ethernet- tai kaapelimodeemiyhteys.

Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

 

Kaapelimodeemi (Talvisalonkatu 27, Kaikuvuorenkatu 10, Pihlajavedenkuja 3, Kyrönniemenkuja 7 ja 9)

Näissä kohteissa verkko on rakennettu kaapeliverkkoa pitkin, kamo-tekniikkaa hyödyntäen. Laitteet ovat suhteellisen arvokkaita ja ne pitää jättää paikalleen, kun muuttaa pois. Jos laite katoaa tai joutuu ilkivallan kouriin, on asukas velvollinen laitteen korvaamaan SAO:lle. IP-osoite haetaan automaattisesti, ei kiinteää IP-osoitetta.

 

Ethernet (Kylpylaitoksentie 3 ja 5, Pihlajavedenkuja 6, Pihlajavedenpolku 5 ja Puistokatu 15)

Näissä kohteissa on taloon rakennettu Ethernet-verkko, jota hyödynnetään yhteyksien toimittamiseen. Asukkaalla pitää olla oma Ethernet-kaapeli mutta muuten yhteys on aina toiminnassa.

SAO:n verkossa ei ole käyttäjätunnuksia tai salasanoja käytössä.

Helpdesk auttaa verkkoon liittyvissä asioissa puhelinpalveluna toimistomme aukioloaikoina. Tietokoneen vikojen korjauksissa pyydämme kääntymään korjausliikkeiden puoleen. Jos huomaatte verkkoon liittyviä ongelmia, kääntykää aina meidän puoleemme. Näin voimme keskitetysti hoitaa vikailmoitukset eteenpäin palveluntarjoajalle.

Koska aina ei voi tietää onko vika verkossa vai koneessa, tarkistamme verkontoiminnan ja tarvittaessa käymme testaamassa verkon toiminnan myös asunnossa. Tästä syystä ilmoittakaa vikailmoitusta tehdessänne, saako asuntoonne mennä testaamaan verkon toiminnan. Koneen asentamisesta ja siihen liittyvissä asioissa perimme käyntimaksun. Yhteyden tarkastus kuuluu verkon ylläpitoon eikä ole maksullista asukkaalle.

  • Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
  • Uutispalvelin: news.finnet.fi

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

  • Palvelin: smtp.suursaimaa.com
  • Protokolla: SMTP (portti 25)
  • SSL-suojaus: ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

SAVUT ja SAO Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi