Savonlinnan Vuokratalot Oy

Kerimäkeä ja Punkaharjua lukuunottamatta kaikissa asunnoissa on nettiyhteys valmiina ja sen käyttö sisältyy vuokraan.

Lue lisää nettiyhteydestä täältä.

Jokaisen käyttäjän on itse suojattava oma tietokoneensa mahdollisilta ulkopuolisilta käyttäjiltä ja viruksilta. Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

 

Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy

Kaikissa asunnoissa on nettiyhteys valmiina ja sen käyttö sisältyy vuokraan.

Talosta riippuen käytössä on Ethernet-, InCoax- tai VDSL-yhteys. Verkko toimii nopeudella 30/30M.

Jokaisen käyttäjän on itse suojattava oma tietokoneensa mahdollisilta ulkopuolisilta käyttäjiltä ja viruksilta. Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

 

InCoax (Talvisalonkatu 27, Kaikuvuorenkatu 10, Kyrönniemenkuja 7 ja 9)

Näissä kohteissa verkko on rakennettu kaapeliverkkoa pitkin, InCoax-tekniikkaa hyödyntäen. Laitteet on kytketty asuntokohtaisesti eikä niitä voi muualla käyttää. Niitä ei voi siirtää edes huoneesta toiseen. Laitteet ovat suhteellisen arvokkaita ja ne pitää jättää paikalleen, kun muuttaa pois. Jos laite katoaa tai joutuu ilkivallan kouriin, on asukas velvollinen sen korvaamaan. IP-osoite haetaan automaattisesti, ei kiinteää IP-osoitetta. Laite kannattaa pitää päällä koko ajan.

 

VDSL (Pihlajavedenkuja 3)

VDSL on tiedonsiirtostandardi, joka mahdollistaa symmetrisen tiedonsiirron tavallisessa puhelinkaapelissa. Samat periaatteet modeemin suhteen kuin InCoax-kohteissa.

 

Ethernet (Kylpylaitoksentie 3 ja 5, Pihlajavedenkuja 6, Pihlajavedenpolku 5, Keskussairaalankuja 4 ja Puistokatu 15)

Käytettävä protokolla on TCP/IP Windows-ympäristössä. IP-osoite haetaan automaattisesti, ei kiinteää IP-osoitetta. Asukkaalla pitää olla oma Ethernet-verkkokaapeli.

 

SAO:n verkossa ei ole käyttäjätunnuksia tai salasanoja käytössä.

Helpdesk auttaa verkkoon liittyvissä asioissa puhelinpalveluna toimistomme aukioloaikoina. Tietokoneen vikojen korjauksissa pyydämme kääntymään korjausliikkeiden puoleen. Jos huomaatte verkkoon liittyviä ongelmia, kääntykää aina meidän puoleemme. Näin voimme keskitetysti hoitaa vikailmoitukset eteenpäin palveluntarjoajalle.

Koska aina ei voi tietää onko vika verkossa vai koneessa, tarkistamme verkontoiminnan ja tarvittaessa käymme testaamassa verkon toiminnan myös asunnossa. Tästä syystä ilmoittakaa vikailmoitusta tehdessänne, saako asuntoonne mennä testaamaan verkon toiminnan. Koneen asentamisesta ja siihen liittyvissä asioissa perimme käyntimaksun. Yhteyden tarkastus kuuluu verkon ylläpitoon eikä ole maksullista asukkaalle.

  • Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
  • Uutispalvelin: news.finnet.fi

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

  • Palvelin: smtp.suursaimaa.com
  • Protokolla: SMTP (portti 25)
  • SSL-suojaus: ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi

 

Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry

Vain Myllymäenkatu 15 talon asunnoissa on nettiyhteys valmiina. Muissa kohteissa asukas voi hankkia itselleen sopivimman nettiyhteyden haluamaltaan palveluntarjoajalta.

Myllymäenkatu 15 asunnoissa nettiyhteys toimii nopeudella 30/30M. Jokainen liittymä on itsenäinen yhteys, joka on ongelmatapauksissa helpompi paikallistaa. Jokaisen käyttäjän on itse suojattava oma tietokoneensa mahdollisilta ulkopuolisilta käyttäjiltä ja viruksilta. Suosittelemme, että jokaisella asukkaalla on oma virustorjunta- sekä palomuuriohjelmisto toiminnassa ja ajan tasalla.

Asukkaalla tulee olla oma Ethernet-verkkokaapeli. Käytettävä protokolla on TCP/IP Windows -ympäristössä. IP-osoite haetaan automaattisesti, ei kiinteää IP-osoitetta. Kiinteää IP-osoitetta ei saa olla määriteltynä, koska automaattinen haku ei saa muuten koneelle IP-osoitetta.

Lähtevä posti BLC-VERKOSSA:

Palvelin: smtp.suursaimaa.com
Protokolla: SMTP (portti 25)
SSL-suojaus: ei
Palvelin edellyttää kirjautumista: ei

Muita BLC:n laajakaistojen hyödyllisiä tietoja:

Nimipalvelin (DNS): ensisijainen (62.78.102.10) ja toissijainen (62.78.102.50)
Uutispalvelin: news.finnet.fi

HelpDesk auttaa NUA:n asukkaita nettiyhteyden asennukseen liittyvissä asioissa toimistomme aukioloaikoina. Mahdollisissa tietokoneongelmissa pyydämme kääntymään korjausliikkeen puoleen. Verkkoon liittyvät ongelmat pitää ilmoittaa suoraan HelpDeskiin, jonka jälkeen päätetään mitä toimenpiteitä asia vaatii. Näin voimme keskitetysti hoitaa vikailmoitukset eteenpäin palveluntarjoajalle. Aina ei voi tietää onko vika verkossa vai koneessa, tarkistamme verkon toiminnan ja tarvittaessa käymme testaamassa verkon toiminnan myös asunnossa. Tästä syystä ilmoittakaa vikailmoitusta tehdessänne, saako asuntoonne mennä testaamaan verkon toiminnan ja onko asunnossanne lemmikkejä. Yhteyden tarkastus kuuluu verkon ylläpitoon eikä ole maksullista asukkaalle.

Help Desk, Teemu Immonen
050 559 4902 tai teemu.immonen@savut.fi