SIIVOUSOHJE ASUKKAILLE

 

Kevyt ja säännöllinen siivous pitää yllä asumisesi turvallisuutta ja terveellisyyttä vuokra-aikana. Se myös lisää huomattavasti viihtyvyyttäsi! Alla muutamia ohjeita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään kotisi puhtaana.

 

Keittiö

Tasot: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen aina käytön jälkeen. Poista tahrat heti.

Lattiat: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen kerran viikossa tai tarvittaessa. Imuroi tai lakaise lattia ennen kostella pyyhkimistä, äläkä jätä lattiaa märäksi.

Kaappien ovet ja hyllytasot: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen kerran viikossa tai tarvittaessa. Poista tahrat heti.

Jääkaappi ja pakastin: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen kerran kuukaudessa tai tarvittaessa. Siivoa ajoittain myös alusta, taus ja sivut. Älä käytä teräviä välineitä pakastimen sulatuksessa. Pakastinta sulattaessa muista astia sulatusvedelle.

Liesi: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen aina käytön jälkeen. Puhdista ajoittain myös liesituuletin ja liesituulettimen suodatin.

Uuni: Puhdistus käyttöohjeen mukaan uuninpuhdistusaineella kolme kertaa vuodessa tai tarvittaessa. Uunin pohja kannattaa puhdistaa aina heti käytön jälkeen, jos sinne valuu jotain.

 

Asuinhuoneet

Tasot ja kosketuspinnat: Pyyhitään nihkeällä yleispuhdistusainetta käyttäen kerran viikossa tai tarvittaessa. Poista tahrat heti.

Lattiat: Pyyhitään kostealla yleispuhdistusainetta käyttäen kerran viikossa tai tarvittaessa. Imuroi tai lakaise lattia ennen kostella pyyhkimistä, äläkä jätä lattiaa märäksi.

Ikkunat: Pestään vedellä ja kuivauslastalla tai mikroliinalla ikkunanpesuainetta käyttäen kaksi kertaa vuodessa. Älä pese pakkasella ikkunoiden ulkopintoja.

 

Pesu- ja WC-tilat

Kalusteet: Pestään harjalla wc-tiloihin tarkoitetuilla puhdistusaineilla kerran viikossa tai tarvittaessa. Puhdista suihkun ja lavuaarin viemärit ja lattiakaivot ajoittain.

Seinät: Pestään harjalla tai hankauspesimellä kylpyhuoneen puhdistusaineella aina tarvittaessa. Pese alhaalta ylös ja huuhtele ylhäältä alas.

Lattiat: Pestään harjalla tai hankauspesimellä kylpyhuoneen puhdistusaineella kerran viikossa tai tarvittaessa. Älä jätä lattiaa märäksi.

Mikäli kylpyhuoneen laatoissa/saumoissa ilmenee punahometta, tilat on syytä pestä klooripitoisella pesuaineella muutamia kertoja seuraavien viikkojen aikana. Punahome ei ole vaarallista.

 

Parvekkeet ja irtaimistovarastot

Lattiat: Lakaistaan harjalla tarvittaessa.

 

Poismuuttaessa

Muuttosiivous on huomattavasti helpompi tehdä, kun pidät asuntosi perussiisteyttä yllä koko asumisajan. Katso tarkemmat ohjeistukset poismuuttosiivoukseen täältä:

https://savonlinnanasuntopalvelu.fi/asukkaille/poismuuttaminen/