SAVONLINNAN ASUNTOPALVELU

Toimistomme sijaitsee Puistokadulla rannan tuntumassa, Savonlinnan Vuokratalot Oy:n (SAVUT) toimitalon ensimmäisessä kerroksessa. Kaunis vanha punatiilinen rakennus kutsuu sinua käymään.

Meidän kauttamme löydät uuden kodin Savonlinnan Vuokratalot Oy:n tai Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy:n asuntotarjonnasta.

SAVONLINNAN VUOKRATALOT OY

Savonlinnan Vuokratalot Oy on osakeyhtiö, jonka omistaa Savonlinnan kaupunki. Yhtiö on perustettu 1990 ja sen tehtävänä on tarjota vuokra-asuntoja omakustannushintaan. Kiinteistöt ovat pääosin aravarahoituksella rakennettuja ja toimintaperiaatteen mukaan vuokrat määräytyvät rahoituksesta aiheutuvista pääomamenoista sekä todellisista hoitokuluista.

Asuntoja on noin 1 700 Savonlinnan alueella.

Savonlinnan Vuokratalot Oy:n asunnot ovat kalustamattomia ja niissä voi asua toistaiseksi. Kohteita on Savonlinnan keskustassa ja laitakaupungilla, mutta myös Kerimäellä ja Punkaharjulla.

SAVONLINNAN OPISKELIJA-ASUNNOT OY

Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy tarjoaa asukkaillemme edullisen ja helpon asumismuodon. Yhtiö on perustettu vuonna 1993.

Vuokra sisältää kaiken elämiseen kuuluvan (lämmitys, sähkö, vesi, netti ja pyykkitupa) ja osassa asunnoista on jopa huonekalut valmiina.

Kaikilla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevilla on mahdollisuus hakea asuntoa SAO:lta. Lisäksi SAO:lla on asuntoja myös muille hakijoille, kuten väliaikaisen asunnon tarpeessa oleville.

Asuntoja on noin 600 Savonlinnan alueella. SAO:n kohteita on Hernemäessä, Talvisalossa, keskustassa ja Kyrönniemellä.

Asuntovalikoimasta löytyy yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Osa asunnoista on soluasuntoja.

Osa SAO:n kohteista on kesähotellikohteita, joissa voi asua syksystä kevääseen, mutta ei kesäaikana. Kesäaikana tällaisissa kohteissa on hotellitoimintaa. Kesähotellikohteessa asuva asukas säilyttää asumisoikeutensa asuntoon kesäaikana, mutta ei joudu maksamaan kesäajalta vuokraa. Kesähotellitoiminnan ajaksi asukas tyhjentää asunnon omista tavaroistaan ja hotellitoiminnan päätyttyä pääsee muuttamaan takaisin. Kesähotellitoimintaan liittyen asukkaat saavat keväisin lisätietoja.

Muut SAO:n kohteet ovat ympärivuotisia kohteita, joissa voi asua toistaiseksi.